Voeding

Insulineresistentie centraal; Bent u insulineresistent?

Door Frank Zweedijk, updated 23 februari 2023

In de maand maart vraagt OCM Lifestyle aandacht voor het fenomeen insulineresistentie. Waarom? Omdat insulineresistentie HET centrale mechanisme is van waaruit chronische aandoeningen zoals o.a. diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, PCOS, verschillende vormen van kanker en hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer zich kunnen ontwikkelen.

Het feit of u gezond oud mag worden hangt zodoende in hoge mate af van het gegeven of u wél of niet insulineresistent bent…

Insulineresistentie staat in directe relatie met onze leefstijl in het algemeen en onze manier van eten in het bijzonder. Ondanks dat in de reguliere geneeskunde al jaren de invloed van insulineresistentie op diverse ziekten een wetenschappelijk gegeven is wordt het fenomeen gek genoeg niet specifiek behandeld. Waarom niet? Medicijnen die symptomen onderdrukken leveren de farmaceuten helaas meer geld op dan mensen met leefstijladviezen te genezen…

Het simpel bepalen van uw nuchtere insulinespiegel zou al een duidelijke indicator zijn van uw mate van insulineresistentie. Een orale glucose-tolerantie test waarbij ook insuline wordt gemeten is een nóg betere indicator. Deze onderzoeken zijn helaas nog niet standaard opgenomen in het bloedonderzoek van de huisarts en de meeste specialisten. Een gemiste kans!

Maar niet getreurd, u kunt op een simpele wijze te weten te komen of er bij u sprake is van insulineresistentie. Ook de aanpak van het probleem is eenvoudig als u eenmaal begrijpt hoe uw voedingskeuzes invloed hebben.

Onze integraal leefstijlcoach en ketocoach Rosalie de Kraker heeft een formulier met vragen ontwikkeld om uw mate van insulineresistentie in kaart te kunnen brengen. Deze gratis vragenlijst wordt door haar en de osteopaten van OCM Lifestyle beoordeeld en het resultaat met u kosteloos gedeeld.

Mocht u duidelijke signalen hebben die insulineresistentie doen vermoeden kan ons team u adviseren dan wel begeleiden in de helende stappen die u kunt zetten. U zet dan nu de juiste stappen voor uw gezondheid over 10 of 15 jaar!

Doe HIER de gratis test en laat beoordelen of er bij u tekenen zijn van insulineresistentie!