Ketoman

Laat ik me even aan u voorstellen; Mijn naam is Jacco Korstanje. Ik ben 53 jaar oud en heb 2 volwassen kinderen. Ik ben woonachtig in Vlissingen. U wilt vast weten hoe een medewerker van DOW ineens mensen wil gaan begeleiden naar een ketogene levensstijl? Het begon allemaal na mijn actieve carrière als rugbyer waar ik een 6-tal jaren op het hoogste niveau in Nederland heb gespeeld.

 

Toen ik stopte met rugby viel ik in een behoorlijk gat. Wat te doen met de tijd die je nu over hebt? Eén van de hobby’s werd eten. Dat ging al snel niet goed.

De kilo’s vlogen er aan en ik besloot dat er toch iets moest gebeuren. Op naar de sportschool dan maar. Dat was het; daar konden de overtollige kilo’s er wel worden afgetraind. Mijn dieet had toen niet mijn aandacht; wat je eet kun je er ook aftrainen, was mijn gedachte.

Ondanks dat ik meer ging trainen vlogen de kilo’s er nog aan. Enerzijds door toename in spiermassa, maar helaas ook in vet. Ik was groot, sterk, een kolos van 125 kg, maar helaas mét buikje.

Dat is raar als je zo hard traint… Ben al in 2014 aandacht aan mijn voeding gaan besteden maar zat steevast op het verkeerde spoor. Ook ík dacht dat je zo min mogelijk vet moest eten en dan zoveel mogelijk calorieën beperken. Hoewel ik een aantal kilo kwijt raakte was ik gefrustreerd dat het toch niet werkte zoals je zou denken.

Geen suiker

Dat veranderde toen ik in 2016 op een dag op Facebook een advertentie zag over iemand die 30 dagen geen suiker at. Dat was interessant! Een collega op DOW vertelde ook dat ze geen suiker meer at omdat het heel erg ongezond is. Daar moest ik meer van weten. Na onderzoek op internet te hebben gedaan, ging ik met volle overtuiging aan de slag. Een ketogene levensstijl was toen nog niet in beeld. Eerst maar eens suiker mijden en alleen koolhydraten eten in de vorm van bruine rijst. Daarna ook de rijst de deur uit gedaan en geprobeerd zoveel mogelijk koolhydraatvrij te eten. Daar ging het nogal eens fout, omdat de kennis over allerlei soorten voedsel en wat de macronutriënten (eiwit, koolhydraten en vet) waren, nog miste. In de jaren 2017 en 2018 verfijnde ik mijn dieet door veel kennis op te doen op internet; wat een heerlijk medium. Ik startte met het volgen van diverse voedingswetenschappers.

Eindelijk ketogeen

In 2018 kon ik eindelijk zeggen dat ik een absoluut ketogene levensstijl had. In mijn bloed konden voldoende ketonen worden aangetoond om dit te bewijzen. Je bloedwaardes liegen namelijk nooit… Ketogeen leven alleen voor mezelf houden kon ik niet. Omdat ik aan den lijve ondervonden had hoe goed deze manier van eten werkt wou ik dit met zoveel mogelijk mensen delen. Heb toen besloten om net als mijn jeugdvriend Frank Zweedijk van OCM Lifestyle de cursus Nutrition Network advisor training van Professor Tim Noakes te volgen en voltooien. Frank werd ineens ook collega…

Gezonde jaren

Samen zijn we begonnen aan een reis waar we andere mensen ook de positieve effecten van een ketogene levensstijl kunnen laten meemaken. We willen mensen zoveel mogelijk gezonde jaren in hun leven laten beleven. Dat is onze missie.

 

Deze reis is nog maar net begonnen; nog steeds zie ik elke dag mijn gezondheid beter worden. Steeds nog ietsje slanker en fitter terwijl ik toch ook ouder word. Van de 125 KG die ik in 2014 woog naar nu (2020) een gezond / een door mij onmogelijk geachte 97 KG.

 

Ook iets voor u? Neem vrijblijvend contact op. Als Ketoman staat u graag bij in uw reis naar een ketogene leefstijl, in woord én daad!

Ketoman

Praktijkadres: Osteopatisch Centrum Middelburg

Langeviele 47

4331 LR Middelburg

Tel. nr: 0641027650

Website : www.ketoman.nl

Email : jacco@ketoman.nl

Consult prijzen:

€ 60,50 incl. BTW intake/lang consult (1 uur)

€ 42,35 incl. BTW kort consult (30 min)

€ 400 incl. BTW Protocol Metabole Flexibiliteit